KUKA ON PETRI

Petri Hakasaari - Loviisa

01

MISTÄ TULEN

Olen syntynyt Kaarlelassa, joka liitettiin Kokkolaan 1977. Muutin Loviisaan vanhempieni kanssa neljä vuotiaana. Vaikka en ole syntynyt Loviisassa, kasvoin kaupungissa. Jätin kaupungin neljäksi vuodeksi opiskellakseni Helsingissä, jonka jälkeen palasin takaisin.

02

OPISKELU JA URA

Loviisassa olen opiskellut perus- ja ammattikoulua, josta valmistuin tuotantotekniikan mekaanikoksi. Kesälomilla minulla on ollut mahdollista työskennellä Teklabin, Loviisan Raudan, IVO:n (nykyinen Fortum) ja Cafe Saltbodanin palveluksessa. Palvelin armeijassa Kirkonmaan, Upinniemen ja Kokkolan alueilla. Kun asepalvelukseni oli päättynyt, palasin takaisin opintoihin, mutta tällä kertaa Helsingin Teknilliseen oppilaitokseen, josta valmistuin kone- ja metallitekniikan teknikoksi. Vuonna 1998 palasin takaisin Loviisaan ja aloitin urani ydinvoima alalla, jossa rakensin urani operaattorina, projekti-insinöörinä, projektipäällikkönä ja tällä hetkellä sekä järjestelmävastaavana että prosessiasiantuntijana.

03

PERHE

Olemme joukkue. Vaimoni ja minä. Ei ole mitään, mitä en voisi tai haluaisi tehdä tyttöjeni hyväksi ja päinvastoin; kotityöt jaetaan luonnollisesti tasa-arvoisesti, ja juuri tämä antaa meille mahdollisuuden laatuaikaan tyttöjen kanssa, kun on kiireisempiä päiviä. Tästä syystä, vaimoni ja tytöt tukevat minun pyrkimyksiäni poliittisella urallani. He tietävät, että olen aina heille aviomies ja isä.

Petri Hakasaari - Minun tavoitteeni

04

TAVOITTEENI

Minä olen 48-vuotias kunanvaltuutettu ja olen ehdolla aluevaaleissa 2022 Kokoomuksen listoilta. Minulla olisi kunnia edustaa Loviisan asukkaita myös aluevaltuustossa.

Tavoitteenani on sujuvampia hyvinvointipalveluja kustannustehokkaasti terveellä maalaisjärjellä. Valmisteilla olevaa maakuntaveroa en kannata. 

Tuen myös palveluseteleiden käytön laajentamista, yksityisen sairaanhoidon Kela-korvauksen kehittämistä, valtakunnallista terapiatakuuta ja omaishoitajien aseman parantamista. Ihmisille tulisi varmistaa aito valinnan mahdollisuus valita oma palveluntarjoajansa.

Palvelujen saatavuutta ja hoitoon pääsyä tulisi mielestäni parantaa esimerkiksi ottamalla käyttöön sote-keskusten etävastaanotot kaikilla hyvinvointialueilla.

 

Petri Hakasaari - allekirjoitus